Tarieven

Algemene informatie tarieven en voorwaarden

Artisamen is een vrij gevestigde praktijk en de behandeling wordt door veel aanvullende ziektekostenverzekeringen vergoed. Vraag hier naar bij de therapeut.
Als je niet aanvullend verzekerd bent dien je de behandeling zelf te betalen.
Soms zijn de kosten van de behandeling als aftrekpost op te voeren voor je belastingaangifte.
Zijn er omstandigheden waardoor de tarieven niet passen in je financiële situatie, dan kan dit in overleg worden aangepast.
Voor meer informatie over vergoedingen: zie verderop op deze pagina.

 

Tarieven beeldende therapie

Kennismakings- en oriëntatiegesprek 30-45 minuten geen kosten
Intake 1¼ uur max €80
Individuele sessies 1¼ uur max €80 per keer
(incl. materialen)
Rapportage voor derden op verzoek van cliënt of andere opdrachtgever max €80
Therapie aan huis per sessie Meerprijs 15 euro
(incl. reiskosten binnen Lelystad bebouwde kom. Daar buiten €0,19 per km)

 

Het is aan te bevelen voorafgaand aan de start van de therapie uit te zoeken of er mogelijkheden tot vergoeding zijn. Hieronder geef ik alvast wat informatie over de mogelijkheden. Indien nodig denk ik graag met je mee.

Vergoedingsmogelijkheden
Beeldende therapie (vaktherapie) kan op verschillende manieren voor vergoeding in aanmerking komen.

 • Zorgverzekeraars
  Diverse zorgverzekeraars vergoeden beeldende therapie geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Voor vergoedingsmogelijkheden van beeldende therapie (vaktherapie) vind je hier verdere informatie.
 • Jeugdhulpverlening
  Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Artisamen heeft een contract met de gemeente Lelystad voor jeugdhulpverlening. Dat betekent dat de gemeente de behandeling aan Artisamen betaalt wanneer er een beschikking is afgegeven. In deze beschikking staat het aantal uren en de periode waarin hulp geboden mag worden, bijvoorbeeld anderhalf uur per week gedurende een half jaar. Wanneer u problemen ervaart in de opvoeding van uw kind neem dan eerst contact op met het Jeugd en Gezinsteam Lelystad, telefoonnummer 0880029922, of uw huisarts.
  Wanneer u in een andere gemeente woont en graag hulp wilt bij Artisamen dan zult u dit eerst moeten bespreken met de gemeente in uw woonplaats om de hulp vergoed te krijgen.
 • Diagnose Behandel Combinatie (DBC)
  Indien je reeds in behandeling bent bij een BIG geregistreerd behandelaar zoals psychiater, psycholoog of psychotherapeut waarbij een DBC is geopend, kan beeldende therapie worden opgenomen in dit DBC. De hoofdbehandelaar beslist hierover. De therapie wordt dan in de meeste gevallen geheel vergoed.
 • In sommige gevallen is er een (gedeeltelijke) vergoeding via de gemeente, de werkgever of de bedrijfsarts mogelijk.
ACT2

ACT (2)

Het leven aankunnen is het ultieme doel van ACT! Het is de bedoeling dat je actief gaat inspelen op alles wat er op je weg …

ACT: Acceptatie en Commitment Therapie

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) helpt je om te genieten van het moment terwijl je je gedachten “voorbij ziet drijven” …

Privacy in de praktijk

Hoe zit het eigenlijk met bescherming van jouw privacy en persoonsgegevens als je naar de praktijk van een arts, psycholoog, …